Resevillkor

Resenärens ansvar
Det är resenärens skyldighet att ta del av flygbolagets resevillkor före köpet.
Resenären förbinder sig:
- Att själv kontrollera biljetterna så snart de erhålls. Eventuella fel ska påtalas omedelbart.
- Att kontrollera att för och efternamn stämmer överens med det som står i resenärens pass. Vid felstavat namn kan flygbolag ta ut en serviceavgift som i vissa fall uppgår till hela flygbiljettens pris 
- Att alltid kontrollera flygtider med respektive flygbolag (det händer att bolag ändrar sina flygtider med kort varsel).
- Att kontrollera att visum och vaccinationer som krävs finns. Kostnaderna för detta skall resenären själv stå för.
- Att passet är giltigt för den tid som behövs.
- Att ha fullgott försäkringsskydd.
Notera att vi ej står för kostnader som kan uppkomma om dessa punkter ej följs eller andra kostnader som ligger på resenären.

Betalning
De flesta flygbiljetter idag kräver betalning inom 24 eller 72timmar efter bokning.
Då betalning skett skrivs biljetten ut och skickas elektroniskt. 

Handpenning
20% kr per person betalas senast det datum som anges i bokningsbekräftelsen.
Handpenning dras sedan av slutsumman vid slutbetalning. Notera att betald handpenning ej betalas tillbaka till kund vid en avbokning.

Slutbetalning
Det totala beloppet för resan skall betalas in till fullo senast 35 dagar före avresa, eller enligt bokningsbekräftelsen. Reglerna varierar mellan olika flygbolag och vi förbehåller oss rätten att begära in slutsumman tidigare i särskilda fall, såsom tex kampanjbiljetter, julbokningar och bokningar för stora helger. Allt enligt flygbolagens begäran. Betalning kan göras på följande sätt: Bankgiro och även inom kort med kontokort.

Ombokning
Ombokning som innebär annan avreseort, avresedag, reslängd eller destination, och så länge biljetten inte är utskriven, är ändringsbar utan kostnad. Ändringar efter utskrift av biljett är att betrakta som avbeställning och nybeställning.

Avbokning
Speciella avbokningsvillkor gäller för kampanjpriser, resor vid jul/nyår eller andra stora helger. Dessa avbokningsvillkor meddelas vid bokningstillfället. Observera att olika flygbolag har olika regler och vi måste följa respektive bolags regler vid avbeställning. Avbokning av flygbiljetter ska göras direkt till oss så snart det är möjligt, dock senast 24timmar innan avresa för att kunna få en eventuell återbetalning. Avbokning ska göras skriftligt via e-post eller telefon. Läkarintyg eller annat giltigt intyg efterfrågas om avbokning
sker mindre än en månad före avresa eller om biljetter redan är utskrivna.


Holiday autos


Mer info